بخشهای مهم و اصلی دانه
هر دانه ای را با هر اندازه و شکل و رنگی که داشته باشد،
وقتی برش داده و خوب نگاه میکنیم ،
میبینیم که معمولا ازسه قسمت اصلی تشکیل شده است :
پوسته خارجی :
پوسته خارجی است که وظیفه اش حفاظت از دانه است
و معمولا سخت و محکم میباشد .
قسمت ذخیره غذایی دانه
قسمت ذخیره ای که خود دانه است ،
یعنی همان قسمتی که مورد استفاده غذایی ما قرار میگیرد ،
آنچه به عنوان فندق ، پسته و نخودچی میخوریم ،
همان قسمت ذخیره ای دانه است .
گیاهگ :
گیاهک است که به آن جنین گیاه هم گفته میشود
یعنی قسمت بارور دانه است و همین قسمت است
که پس از کاشتن گیاه رشد میکند
و گیاه جدیدی را به وجود میآورد .
این قسمت کوچک است و چون داخل پوسته است دیده نمیشود .